Майка от столичния квартал "Гоце Делчев" сигнализира за развален десерт в училище. Тя се обърна към кмета на района Димитър Божилов за съдействие.

"Представям ви десерт от обяда днес в стола на 73 СУ. Срещу 6 лв - толкова! Димитър Божилов, ама не е ок децата ни да се хранят с това! И да, могат освен тежките раници, да си мъкнат и кутиите с храна, но може и храната в стола просто да не е в подобен вид!", пише Мая Кръстева-Кожухарова.

Според повечето коментиращи отговорността не е на кмета в случая.

"И какво общо има районният кмет с качеството на училищната храна, не е твърде ясно. По-скоро се обърнете към Директора на училището", посочва потребител.

Кметът обаче даде отговор и заяви, че ще разпореди проверка.

"Здравейте и благодаря за сигнала. Очевидно това е недопустимо, утре ще направим проверка по случая, ще се радвам и на съдействие от автора на публикацията. Фирмите, които хранят в столовете се избират с конкурс от района, честно казано наблюдавам нещо като картел в София, защото три-четири консорциума хранят цяла София. Проверявам лично храната по столовете- не е тайна. Веднъж сме прекратявали договор, ще го направим и пак, но държа да подчертая нещо важно: можем да наложим санкции при два последователни сигнала, така е по наредба и съгласно договора. Без да горното да отменя да се пишат публикации в социалната мрежа, за мен е важно да спазим закона, за да сме ефективни в санкциите.", отбеляза Божилов.