45-ият американски президент Доналд Тръмп пристигна в Нюйоркския апелативен съд преди съдебният състав да разгледа жалбата му срещу първия съдебен процес срещу него на писателката Джийн Карол - за клевета. Бизнесменът твърди, че присъдата на стойност 5 милиона долара, с която той е признат за виновен за клевета и сексуално посегателство, трябва да бъде отменена.

Писателката съди Тръмп за клевета, след като през 2019 г. публично го обвини, че я е нападнал сексуално в гардеробната на Bergdorf Goodman години по-рано. Милиардерът отрича обвиненията и публично критикува Карол, което я кара да предяви искове за клевета, тъй като твърди, че Тръмп е навредил на репутацията ѝ, а нападките му са довели до тормоз от страна на неговите поддръжници, пише NOVA.

Делото, което се разглежда, е първото, което стига до съда, но всъщност е вторият иск, който Карол завежда срещу 45-ия президент на САЩ, тъй като първият - който по-късно води до решение за 83,3 млн. долара - се бави в съда с години, преди да стигне до съдебен процес.