Труд посрещна с овации капитана на националите по плажен хандбал Николай Нейчев, който имаше решаваща роля България да се класира на Евро 2025. Заедно с него в представителния ни тим бе и Димитър Танев. Двамата топ състезатели от квалификациите, които се проведоха миналата седмица във Варна, бяха посрещнати от съотборниците им от ХК „Труд“ с възхищение и гордост от успехите им.

Тимът ни записа три победи – над вицесветовния шампион от 2019 Норвегия, както и над Малта и Украйна. Българските хандбалисти реализираха равенство с Чехия и две загуби от отборите на Швеция и Полша, които спечелиха златните и сребърни медали на Европейските квалификации по плажен хандбал.

Димитър Танев и Николай Нейчев демонстрираха отлична игра и по време на квалификациите. Въпреки краткия период за подготовка, треньорският щаб и състезателите създадоха добър колектив и заслужиха квотата си.

“Изпитвам огромна радост, че бях капитан на този отбор. Благодаря на треньорите и момчетата за доверието! Надявам се за в бъдеще все повече от нашите състезатели да намират място в националните гарнитури, за да представят достойно България”, сподели пред посрещналите го в Труд съотборници капитанът на националния отбор Николай Нейчев.

От няколко години хандбалът се развива изключително успешно в Община Марица. Спортът е сред предпочитаните в Труд, където от 63 години съществува клуб, в който се състезават близо 100 състезатели от 9 до 19 години. Тимът е шесткратен шампион от държавни първенства и носител на множество престижни призове. „С помощта на ръководството на Община Марица и личната подкрепа на кмета Димитър Иванов в Труд започна изграждането на игрище за плажен хандбал, което ще се позиционира до спортната зала. По този начин ще се създаде чудесна база за развитие на млади хандбалисти и спортисти, с която малко градове в България могат да се похвалят“, коментира капитанът на националния отбор Николай Нейчев, който е и организатор на спортната дейност в Община Марица.