Стари мебели и килими "красят" пространство до контейнери за боклук в квартал "Гоце Делчев" в София. Изхвърлена покъщнина предизвика дискусия кой е виновен за това?

Според част от местните жители причината е в незспазването на графика за събирането на едрогабаритните отпадъци.

"Изобщо не са виновни хората, а липсата на адекватно извозване на едрогабаритни отпадъци и не спазването на сроковете и графиците за това.", смята Кристоф Т.

"Това е така цяло лято. Мисля, че не ги събират нарочно защото един ден след като ги съберат тези ще излязат нови. Ужасно е!", добавя Валентин М.

Други смятат, че от гражданите зависи да няма подобни гледки.

"Прекрасно е, че всички имаме такива съседи.. а и броят им рязко набъбва последните години.. Чудя се колко струват тия селски ниви, дето ги били продали, че могат да си позволят цялата паплач от всички краища да изплащат 30 години апартаменти на цената като в центъра на Виена. Определено не е от бачкане, щото за такива заплати трябва и много сериозно образование, а по тези натюрморти, които създават без да им дреме да не си наемат тъпия контейнер, личи една необразована селяндурщина. Любимо ми е също как не си чистят стълбите и асансьора, докато влачат боклуците строителчетата им. После питайте кой паркира по тротоари и градинки", пише А. Колев.

"Няма да са новодомци! От кореняците или техни наследници гушнали хилядарките от продаден апартамент!", добавя Тенчо М.