Ученици, които са драскали по Сахат тепе, са били отведени във Второ районно във вторник, предава TrafficNews. Охранителните камери на сградата на Певческото дружество "Ангел Букорещлиев" засекли младеж в компанията на няколко момичета , които рисували по информационната табела в подножието на хълма. Момчето демонстрирало творческите си заложби, рисувайки танк, а девойките го наставлявали. 

След сигнал, на място пристигнал патрул на Общинска охрана, които сигнализирали и Второ районно. Вандалите били спипани на място и отведени в районното. На място са открити флакони с райски газ и балони.

По случая срещу две непълнолетни лица е образувана проверка, която е възложена на инспектор от Детска педагогическа стая. Малко вероятно е тийнейджърите да понесат сериозна санкция и това е една от причините, заради която цялото тепе е нашарено с графити. В най- добрия случай ще се разминат с предупредителни протоколи. 

Всъщност при добро желание, общината може заведе граждански иск срещу родителите на хулиганите. С едно такова действие тя ще възстанови щетите, които ще понесе за почистването на графитите, а от друга няколко глоби могат да послужат като превенция срещу драскачите. 

От вчера в района на Данов хълм патрули на "Общинска охрана" извършват допълнителни проверки.