Гръцкият министър на защитата на гражданите Янис Иконому издаде разпореждане за незабавното отстраняване от работа на седем гръцки полицейски служители заради сблъсъците между гръцки и хърватски футболни запалянковци в атинското предградие Неа Филаделфия снощи, при които загина един гръцки футболен фен, съобщи АНА-МПА.

Ново убийство на фен в Гърция! Ултрас на АЕК е мъртъв след меле ВИДЕО

Заради инцидентите УЕФА отложи мача от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между АЕК Атина и Динамо Загреб за неопределено време.

Иконому определи като недопустимо и неприемливо безпрепятственото допускане на хърватски футболни хулигани през гръцката граница и придвижването им чак до Атина. Той заяви, че превантивните мерки на властите са се провалили и обеща, че отстраняването и преместването на отговорни служители няма да спре дотук. Затова министърът е разпоредил на началника на гръцката полиция да пристъпи възможно най-бързо към вътрешна проверка.

Междувременно седем хърватски запалянковци са били задържани от гръцката полиция днес следобяд на граничния пункт Евзони на границата между Гърция и Северна Македония при опит да напуснат страната, съобщи телевизия Скай.

Според информация на телевизията у тях са намерени ножове и тояги, което свидетелства, че те са принадлежали към конвоя от поне 120 футболни хулигани, привърженици на Динамо Загреб, които достигнаха до Атина въпреки забраната на УЕФА за придвижване на запалянковци.