Бившият изпълнителния директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, когото министърът в оставка Корнелия Нинова освободи заедно с почти целия съвет на директорите, съобщи за "Поредни безобразия в Министерството на икономиката и индустрията".

Според Михайлов Държавната консолидационна компания, Национална компания “Индустриални зони” и Българска агенция за експортно застраховане спешно си търсят нови шефове.

"Явно трите мега фирми са се усладили на Корнелия Нинова и сега “в 12 без 5” тя слага там нейни верни хора. Най-скандални са сроковете. Конкурсите за нови шефове на компаниите, които управляват стотици милиони, са открити на 27 юни със срок за подаване на документи: 3 дни.

Както се казваше едно време - всичко се прави в полза на човека, а дори се знае и кой е човекът! Затова явно Нинова не се явява и на консултациите при президента - трябва й време, за да окопае навсякъде свои верни партийни другари", пише във Facebook Михайлов и заключава:

"И такива хора ни говорят за морал. Срам!"

Ето ги и "крайните дати" за подаване на документи.

Припомняме, оставката на кабинета "Петков" бе депозирана в понеделник сутринта в НС и президентът насрочи консултациите с парламентарните партии още същия ден. Първата политическа сила "Продължаваме промяната" (ПП) обаче отложи датата за края на седмицата, тъй като в момента тече ударно обсъждане на проектобюджета. Същото направиха и БСП. Така първа при президента отиде втората политическа сила ГЕРБ, която обяви, че ще върне управленския мандат незабавно след като ѝ бъде връчен.

ПП заявиха, че няма да успеят да срещнат с Радев в понеделник, тъй като в парламента се обсъжда актуализацията на бюджета. От партията поискаха да се насрочи нова дата за консултации след като Радев се върне от Мадрид, където се провежда среща на върха на НАТО. Форумът ще продължи до 30 юни. В отговор от президентството заявиха, че ще бъде насрочена друга дата.