В XXI век дигиталните начини за комуникация са използвани от почти всеки, но въпреки това и хартиените бележчици не губят своята актуалност.

Листчета с информация, заплахи или молби често откриват родни водачи по колите си, а следващата случка е именно подобна. Въпреки че не става въпрос за обичайните теми, а за нещо далеч по-важно - заети пари.

Столичен шофьор открил интересна бележчица на колата си, но се оказа, че той не е нейният получател. "Ванка, чакам обаждане и да върнеш парите. Наско", гласи посланието, което е лепнато на паркираната кола.  Ситуацията се разиграла в столичния "Люлин". 

Костадин К. използва социалната мрежа Facebook, за да призове автора на посланието да поправи грешката си, като повече не му оставя призиви.

"Наско, пич, Ванката не кара единствения "Опел" Корса в София! Намери си друг начин да се свържеш с него и престани да лепиш бележки по колата ми, плийс (бл. 276, вх. Г)", пише Костадин К.

Оказва се, че на на колата имало и още една бележка от въпросния Наско. В нея той отново призовавал Ванката да му се обади.

Нетипичната история е посрещната с огромна доза ирония от софиянци. Някои от тях приветстват креативния подход на Наско, други подозират, че Иван е блокирал останалите канали за комуникация. Не липсват шегаджии, които призовават парите да бъдат върнати.

 "Казах ти, че не е на Ванката тоя Опел", пише столичани.

"Прекръстил си се, само и само да не върнеш парите на човека", шегува се подозрителен гражданин.

"И аз карам Опел Корса. Да очаквам ли включване от Наско", чуди се жена.

 

Култова бележка залепиха на кола в Пловдив СНИМКА

Има и по-романтични места: Бележка с призив към нетърпеливи двойки шашна СНИМКА

Предупреждение с бележка: Не мести бутилката с вода!