Неочакван гост реши да се изкъпе в затворения в момента комплекс на Lift Sopot.

Кадри от охранителните камери показват как малко кафяво мече напълно необезпокоявано се разхожда из кмоплекса, къпе се в басейна и дори се опитва да влезе в затоврения ресторант.

Новината съобщиха лично от Lift Sopot и с доза хумор заявиха, че животното явно не е разбрало, че басейнът е затворил за сезона.

От Lift Sopot обясниха, че това не е и единственият път, в който мечета са слизали в комплекса, за да поплуват и с усмивка споделят, че явно на животните най-много се нрави топлия басейн.

Животното обаче е предложено за отстрел, а от Lift Sopot заявиха, че ще направят всичко и ще се обърнат към съответните органи, за да може мечето все пак да получи защита. Писмено е сигнализирано Държавното горско стопанство - Карлово и са напълно готови при необходимост да финансират операцията по залавянето и преместването на мечето.

"Свързахме се със специалисти занимаващи се с упояване на мечки и предадохме контактите им на ДГС-Карлово. Очаква се сформиране на комисия с представители от РИОСВ-Пловдив, ДГС-Карлово, Областна дирекция-Земеделие- Пловдив, НП "Централен Балкан" и община Сопот, която ще изготви доклад с предложение за действие! Решението ще се вземе от Министъра на земеделието, храните и гори", обясняват още от Lift Sopot.