Интензивен трафик в навечерието на серията празнични дни. Ремонти и стеснения на пътните участъци очакват шофьорите на много места по главните пътни артерии на страната. Ето защо пътуването за празниците този път може да отнеме повече време.

Над 630 екипа на "Пътна полиция" на денонощие са разпределени да следят за нарушения на пътя по празничните дни. За целта са осигурени 230 камери за скорост и над 800 технически средства за измерване на алкохол и наркотици.

Най-много екипи на "Пътна полиция" следят трафика днес от 14 до 21 часа, утре - от 9 до 12 часа и в понеделник – от 14 до 21 часа. Патрули по най-натоварените трасета и в големите градове ще дежурят денонощно.

"Апелирам към всички участници в движението да не забравят, че не са сами на пътя. Да мислят не само за своя живот, но и за живота на другите. Още повече, че Великден е семеен празник и цели семейства пътуват, а всички искаме да стигнем живи и здрави", призова гл. инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция", съобщи бНТ.

Ограничения в движението ще има около големите храмове в страната в събота вечер и в неделя, така че ще бъде осигурено предимство за пешеходците. Затова от "Пътна полиция" призовават шофьорите да съставят предварително план за маршрута, който ще ползват.