Легендата на соул музиката Прешъс Уилсън, която трябваше да зарадва бургазлии в новогодишната вечер на пл. „Тройката“, е отменила участието си заради коронакризата. Изпълнителката на „I Feel Love” и “One Way Ticket” трябваше да се качи на сцената в центъра на Бургас 30 минути преди полунощ на 31 декември и да поздрави жителите на града за края на 2020 г. Това обаче няма да се случи.

Всъщност обаче има и по-лоши новини. Цялата новогодишна програма на Бургас е отменена заради тежката епидемична обстановка в страната и с цел да се избегне струпването на много хора в празничната нощ. Организацията на събитието бе започнала в началото на есента и трябваше да бъде финализирана след не повече от 10 дни. В нея, като всяка година, трябваше да има фолклорна част, поверена на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, който да поведе хорото след полунощ. Преди Прешъс Уилсън трябваше да има DJ,  а след настъпването на 2021 г. на сцената трябваше да се качи поп-рок група.

„Тази година със сигурност е по-различна. Няма да се проведе никакво празненство на площада, въпреки че имаше такива планове. За жалост епидмичната обстановка рязко се влоши и се наложи целият ни труд по организацията да се окаже напразен. Дори традицията да раздадем новогодишанта баница няма да се състои с цел да се избегне струпването на много хора“, каза за Флагман.БГ Петър Парушев – началник на отдел „Култура“ към Община Бургас.