Това лято България гори, не преносно - съвсем буквално.

Пожари изпепелиха огромни територии от страната - и гори, и поля, не бяха пожалени дори населени места. Новините за нови огнища на огнената стихия са ежедневие, но това изглежда не стряска някои наши сънародници. Напротив!

Някои не се колебаят да захвърлят изпушения си фас от колата, без да се притесняват, че това може да има последствия, от които да страдат и хора, и диви животни, които биха били потърпевши от един пожар.

Подобна е следващата случка, за която гласност дава възмутена жена, станала неволен очевидец на опасно деяние.

Ръка провесена от прозореца на кола държи фас - наглед банална гледка. Само секунди след това обаче изшената цигара бива захвърлена извън превозното средство.

"Ето защо ежедневно България гори!", възкливква Таня Андреева. Дамата дава гласност на случкава във Facebook, но не разкрива къде е видяла проявата. Но има ли нужда? Цяла България търпи рекордни жеги и е изправена пред опасността от засушаване заради липсана на валежи.

Тревата по полята е суха, а дори една изкра може да причини бедствие. Случаите вече не са един или два. Проявата буди недоволството на хората в Мрежата, оценяващи опасността.

"112 е номерът!Да ги глобяват, като им бръкнеш в джоба и почват да се научават на ред!", избухва дама.

"Клипчето в близкото МВР и подавате жалба , трябва да бъдат подобни наказвани и то със цялата сила на Закона, друг изход нямаме!", коментира Шефкие Адил.

"Нека хвърли така в Гърция, ще си проклина деня", смята друга дама.

"Това е масово по улиците и пътищата, но никой не обръща внимание и не прави нищо, всички го виждат, но не реагират", пише мъж.

Припомняме, че едва за 24 часа общо 208 пожара са потушени в България през изминалото денонощие. Екипите на пожарната са реагирали на 247 сигнала за произшествия.