На любопитна гледка се натъкна мъж в разгара на есента.

Змия изпълзя на стълбите на сграда в Пазарджик. Изглежда влечугото не се уплашило от ниските сутрешни градуси, а бързо-бързо пълзяло по задачи.

Появата му обаче не минала незабелязано. То било заснето от пазарджиклия, който споделя за близката среща, като използва социалната мрежа, за да опита да намери човек, който да помогне за  "спасяването" на необикновения гост.

"Някой природозащитник или друг човек, за да помогнем и спасим живота на това прекрасно същество, като го върнем в природата?", пише Александър Стоянов.

Припомняме, че през последните летни месеци в градска среда зачестиха срещите с змии. Влечугите, които се поразходиха из градове и села, бяха от безопасните видове, населяващи България.

В страната има само два вида отровни змии - пепелянка и усойница. Усойницата може да се срещне единствено високо в планините, докато пепелянката – почти навсякъде в ниските, диви места. Като случаите на поява на отровни змии в градска среда са изключително редки, а влечугите, които може да срещнем са различни видове смоци и водни змии.