118 млн. лв. бонуси за „постигнати резултати“ си раздали в държавната администрация

Начело е Министерството на финансите с 43 млн. лева, обяви Драгомир Стойнев (в средата)


БСП си направили свое проучване чрез депутатите


В БСП си направили собствено разследване за бонусите в държавната администрация. Това стана ясно на пресконференция в централата на партията след заседание на Изпълнителното бюро днес.

Депутати са поискали справки от министерствата за допълнителните трудови възнаграждения за постигнати резултати през 2018 г.

Зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев обясни, че това е доста чувствителна тема предвид липсата на средства за възрастните и младите хора у нас.

„Все пари няма, но за българската администрация са изплатени 118 млн. лева. 118 милиона лева за добре свършената работа през годината и няма как да не прави впечатление, бих казал, няколко ведомства“, коментира Стойнев.

В Министерството на правосъдието оценявали бягството на двамата затворници тази година приблизително на по 500 000 лева, защото бонусите там са близо 1,1 млн. лв.

В Агенцията по вписванията, която ни направила за смях като държава, блокирайки икономиката (със срива на Търговския регистър), бонусите били 1,275 млн. лева.

Грижещото се за чистотата на въздуха и водата екоминистерство си раздало над 2,275 млн. лв. премии.

Рекордът обаче държи Министерството на финансите с 43 млн. лева.

Очаквайте подробности

В категории: Политика