120 джигити снимани в Бургас за последните 24 часа, ако сте сред тях – ще разберете до дни

Отчетът за акцията представиха Неделчо Рачев, началник на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОД на МВР, началникът на пътна полиция в областната дирекция Димитър Дачев(вдясно) и автомобилният състезател Стоян Апостолов(вляво)

10 камери са снимани по всички ключови булеварди в града

120 нарушители на Закона за движение по пътищата(ЗДвП) са спипани в последните 24 часа, отчете днес началникът на Пътна полиция в Бургас Димитър Дачев.

10 камери в последното денонощие са снимали по всички ключови булеварди в града, регистрирани са фрапиращи случаи, а джигитите ще получат снимките и наказателното си постановление до дни, защото данните вече се обработват, предстои издаването на наказателните постановления и изпращането им на нарушителите.

Флагман.бг предава на живо брифинга от ОД на МВР в Бургас, а пред медиите застанаха Неделчо Рачев, началник на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОД на МВР, началникът на пътна полиция в областната дирекция Димитър Дачев и автомобилният състезател Стоян Апостолов.

Отчетено бе, че най-честите нарушители са заснемани на бул."Тодор Александров", ул."Крайезерна", бул."Демокрация", бул."Стефан Стамболов" и на изходите на Бургас. Бул."Стефан Стамболов" в отсечката от кръговото пред хотел "Мираж" до другото кръгово движение край "Метро" е най-проблемната точка. Един от констатираните случаи там е на шофьор, каращ с над 100 км/ч. Той ще отнесе глоба от минимум 700 лева, а книжката ще му бъде отнета за поне три месеца.

"Забелязва се една притеснителна тенденция на всеки прав участък от 100 до 200 метра да се движат автомобили със скорост над позволената, има фрапантни случаи", маркира комисар Неделчо Рачев. Забелязва се и ръст на нарушенията при младите водачи със стаж от 2 до 4 години.

Добрата новина е, че като цяло намаляват броя на тежките ПТП-а. От началото на тази година са настъпили 44 тежки ПТП-а с 2-ма загинали и 51 ранени, а за същия период на миналата година са били 57 ПТП-а, 3 загинали и 55 ранени.