2018-а година за Камено – без бури и вихрушки, но тежка откъм финанси

„Ремонтирахме много мостове, сгради и улици, но има още какво да се желае”, каза кметът на Камено Жельо Вардунски


Успяхме да свършим почти всичко планувано, даже малко повече, казва кметът Жельо Вардунски

В края на 2018-а кметът на Камено Жельо Вардунски отчете, че отминаващата година е била добра за общината в сравнение с миналите. Той припомни, че през зимата на 2016-а районът бе споходен от снежен ад и вихрушки още от Коледа почти до края на сезона. А през 2017-а общината бе ударена от бури и почти всички села са били залети от потопа.

Тази година нямахме такива метеорологични проблеми, но беше финансово тежка година, защото ремонтирахме доста непредвидени неща – сгради и улици. Например още двата моста между селата Полски извор и Черни връх, един в самия Черни връх. Мостовете не бяха предвидени за ремонт, но в следствие от наводнението бяха разхлабени основите им и нямаше как да ги оставим в такова положение. Общината ги направи с нейни средства”, посочи кметът на Камено Жельо Вардунски пред журналисти след последната сесия на Общинския съвет.

Над 1,7 млн. лева отиват за възстановяване на инфраструктурата в Камено след наводненията в края на 2017 г.

Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро”

Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено

Успех на кмета Жельо Вардунски! Бюст на Апостола на свободата ще грейне в центъра на Камено

Край на водния режим в община Камено. Ремонтират тръбопровода, който снабдява 4 села

Отлична новина! В Община Камено детските градини и млечна кухня стават безплатни

Той определи изминалата година като много добра, но заяви, че Общината все още има задачи за довършване и през новата 2019-а година.

Успяхме да свършим почти всичко планувано за годината, даже малко повече, но все пак не е всичко, което на мен като кмет ми се иска. Има неща, които остават за новата година”, допълни още Вардунски.

Той пожела на всички жители на община Камено да са живи и здрави, да имат по-малко притеснения, да бъдат обединени, по-щастливи и добри.

В категории: Камено