56-годишен бургазлия „вдигна летвата“: Още в първия ден на 2019 г. седна зад волана на 4 големи

Мъртвопияният мъж се качил в Опела си и кръстосвал Бургас часове преди посрещането на Нова година


Нова година - нов късмет, ето колко шофьори останаха без книжка заради чашката само за денонощие




Новата година вече настъпи и с нея идва надежда войната по пътищата в Бургаска област, оказала се най-активно „бойно поле“ през 2018 г., да спре. За жалост обаче, поне засега такива изгледи няма. Само за 1 денонощие полицаите успяха да сгащят трима души, седнали зад волана пияни, застрашавайки живота на останалите участници в движението.

Първият случай е рядко срещано явление – още през първия ден на 2019 г. да вдигнеш летвата на таз-годишния „рекорд“ по шофиране след употреба на алкохол. 56-годишният бургазлия се качил на Опела си около 21:30 ч. – буквално няколко часа преди посрещането на Новата година в 00:00 ч. Преди това той се бил почерпил и изглежда пътувал към втора дестинация, кръстосвайки Бургас. На бул. „Стефан Стамболов“, в района на УМБАЛ-Бургас, той обаче бил спрян за проверка от служители на Пето РУП. Дрегерът отчел 2.89 промила – количество, което се равнява на 4-5 големи с твърд алкохол.

Вторият джигит яхнал мотопеда си малко след обед на Нова година. Преди това обаче изглежда той доста се е почерпил за празника, тъй като, когато след минути бил спрян за проверка на пътя между Айтос и с. Караново, дрегерът на полицаите показал 1.99 промила.

66-годишен негов „колега“ също не остана по-назад, след като на пътя между сунгурларските села Черница и Есен бил спрян за рутинна проверка от униформените. Дрегерът отчел 2.56 промила.

Тримата водачи са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

В категории: Крими