Ад на магистралата: „Тракия“ е блокирана заради историческия финал между Ботев и Локо Пловдив

Освен задръстване, в участъкът вали проливен дъжд, екзалтирани фенове превърнаха пътуването за мача в кошмар


Най-натоварен е участъкът между София и „км 40“ от аутобана, ако можете, не пътувайте към столицата

Футболни фенове блокираха АМ „Тракия“ в посока София часове преди историческия двубой между Локо Пловдив и Ботев Пловдив за Купата на България. На аутобана е настанала истинска вакханалия, претъпкани автобуси, превозващи агитките на двата тима, са задръстили двете ленти към столицата, леки коли с фенове спират безразборно по пътя, возещите се в тях слизат и псуват агитките на противниковия отбор. 

За капак на всичко това, в участъка между Пловдив и София, който днес се оказа най-натоварен, вали проливен дъжд, които допълнително затруднява движението.

„Автомобилите пъплят с 5-10 км/ч. Такъв трафик по магистралата не съм виждал през живота си по това време на годината – той е характерен по-скоро за силните летни месеци и то в обратна посока. Изглежда все едно цяла България се е отправила към националния стадион „Васил Левски“, за да гледа финала  на Купата за България“, коментира наш читател, които ни изпрати снимки от другото пътно платно – това в посока София-Бургас.

Най-натоварен е участъкът между София и „км 40“ от аутобана. На място е изпратен почти целия наличен състав на полицията в Пловдив, които още от Града под тепетата опитват да контролират трафика. По АМ „Тракия“ има екипи на жандармерия, охранителна полиция и КАТ. Извършват се постоянни проверки, а много от пътуващите към София екзалтирани фенове проявяват пълно безхаберие към Закона – спират в аварийната лента и по отбивките, изпреварват в аварийната лента, надуват клаксоните и всяват хаос.
Очакванията са до 18 ч. днес в този участък ситуацията да остане същата – описана лаконично от наш читател като „Ад на пътя“.Ако имате възможност да отложите пътуването си към София днес, направете го, за да не се озовете в тапата насред аутобана на близо 40 км от столицата.

Отборите на Локомотив и Ботев Пловдив се изправят за пръв път един срещу друг в битка за толкова голям трофей, а победителят ще се окичи с вечната слава да е първи в това отношение. Залогът и за двата тима е огромен. Дербито започва в 19:00 ч.




В категории: Пътна обстановка