Ангелкова отговори на Симеонов: Махленски внушения! Къщата е на родителите на моя съпруг и не живея в нея

"Наистина това е последният път, в който обяснявам недоказани неистини, твърдения и внушения на един бивш вицепремиер "


Имотът, който днес Валери Симеонов обяви като недеклариран от един министър, е къщата, в която живеят родителите на съпруга на Николина Ангелкова. Това обясни самата министърка на туризма с извънредно изявление във ведомството й.

„Къща нямам, никъде. Нито в София, нито на територията на България, нито извън България. Живея в апартамент, който е описан ясно в моята декларация”, каза тя.

По повод серията от нападки от страна на Валери Симеонов Ангелкова коментира: „В началото приемах всичко с чувство за хумор и тази неразбираема за мен фиксация също, но това определено започва да ме безпокои. Да, разпространяват се снимки в социалните мрежи на къща, където съм била на гости. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006 г. – много преди дори да го видя и на снимка. И смятам, че всеки един от вас има семейство, децата му имат баба и дядо, ходят на гости, споделят семейни празници. И не смятам, че това е нередно или е престъпление. Поне аз разбирам семейството по този начин.”

Министърката посочи още: „Да, била съм на рождени дни на мои приятели, в техни къщи. Трябва ли следващият брифинг, който да свикам тук, да бъде, за да обяснявам, че не живея в къщите и в имотите на моите приятели? Наистина това е последният път, в който обяснявам недоказани неистини, твърдения и внушения на един бивш вицепремиер и народен представител.”

Николина Ангелкова заяви, че сме правова държава и призова да оставим органите да си свършат работата – „за да се борави, както винаги съм твърдяла, не защото съм юрист, а защото всички ние сме отговорни пред обществото и трябва да работим с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип”.

 

Очаквайте подробности