Само година след жестокия инцидент, в който оцеля като при опит за самоубийство, е номинирана от СК „Джавелин” - Бургас.
Антония Чикова – младата жена, чиито крака бяха отсечени от влак на жп прелеза „Владимир Павлов” в Бургас и която оцеля по чудо след инцидента днес живее втори живот.

Тя вече е далеч по-мъдра, полагаща огромни усилия, за да се впише в света около себе си. Бори се и успява, за което заслужава само аплодисменти. 

Антония е номинирана за „Спортист на годината на Община Бургас”, в категория „Спортист с увреждания” от СК „Джавелин” - Бургас.
 
 


22-годишната Чикова е отличена заради успехите й на тенис на маса. Наскоро тя спечели Държавното първенство по дисциплината за жени в Сливен.

Според увредата си Антония Чикова попада в VI-та група. Тя се свързва с нас и прояви желание да тренира тенис на маса. Занимава се от октомври тази година. Неин треньор е Тодор Макров, който е изключително доволен от старанието й. „Джавелин” излъчи номинацията ѝ заедно с тази на Христо Иванов, който пък тази година стана шести на Европейското първенство във Франция в категория до 59 кг”, сподели Есмерай Ибрям, председател на СК „Джавелин”.

Припомняме, че Антония Чикова опита да се самоубие в миг на пагубно отчаяние, тя се хвърли срещу идващия към гарата влак. В кървавия инцидент загуби стъпалото на десния си крак, а левият ѝ бе отрязан до коляното.

Чудо е, че изобщо остана жива. Днес Антония заслужава огромно признание за битката, която води. Тя не се предаде след инцидента, а опитва да промени живота си. Успехите в състезанията по тенис на маса са само част от малките победи, които постигна в последната година.