АПИ: Тръгвайте на път само с подготвени за зимата автомобили!

Заради обилния снеговалеж се стигна до километрични задръствания, блокирани хора и затворени пътищата

Заради обилния снеговалеж има ограничения единствено на проходите Троян – Кърнаре, Превала и на пътя Девин - Михалково, каза Денислав Пейчев

След усложненията по пътищата в неделя, днес от Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да излизат на пътя само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения, съобщава БНТ.
Заради обилния снеговалеж вчера се стигна до километрични задръствания, блокирани хора и затворени пътищата.
В столицата около 200 снегорина се оказаха недостатъчни за осигуряване на нормалното придвижване в града.
40 второкласници останаха блокирани на хижа "Алеко", където празнували коледното си тържество. Към 14:00 часа на групата било съобщено, че заради непочистен път и катастрофа не могат да се върнат в София.
В "Здравей, България" по Нова телевизия дежурният в Ситуационен център на Агенция „Пътна инфраструктура“ Денислав Пейчев каза, че движението по всички магистрали и първокласни пътища са без ограничения и по тях може да се движите свободно в момента.
Заради обилния снеговалеж има ограничения единствено на проходите Троян – Кърнаре, на Превала и на пътя Девин – Михалково, добави той.
Пейчев потвърди, че снощи е имало хора, които са стояли дълго време в тунели на магистрала Хемус. Движението бе блокирано заради тир, който се завъртял, уточни той.
Карайте внимателно, призова Пейчев шофьорите.
„Трябва да сте подготвени със заредени резервоари и мобилни телефони, с чистачки. Не шофирайте рисково! Спазвайте указанията на Пътна полиция“, съветва дежурният в Ситуационния център на АПИ.

В категории: Пътна обстановка