Ще си търся правата до последна капка кръв, каза бащата на Селин - Нурджан Сашов.

Мога да изкарам 2000 българи на протест, каза Нурджан Сашов.

Лекарите ни вземат за животни, големи нацисти са и гледат по най-бързият начин да ни махнат от очите си. Това каза в интервю за „Тази сутрин“ бащата на 4-годишната Селин, починала в болница в Кьолн от бронхопневмония.
Мислят ни за врагове, а не могат да видят, че ние българите и румънците им вършим работата, добавя Нурджан Сашов.
 

 

Семейството на малката Селин обвинява лекари за инцидента.
„На 25-ти се случи това, което преобърна целия ми живот. Три дни преди това бях на участие. Музикант съм. Жена ми заведе дъщеря ми на преглед в спешния център в клиниката в Порц. Детето имаше над 39 градуса температура. То беше много зле. Имаме видеоклипове, на които се вижда как хърка вече. Лекарите обаче повтаряли „Всичко е наред“. Казали на жена ми да дава Нурофен. Не са й правили никакви изследвания“, заяви Сашов.

„В неделя вечерта пак започна да му прилошава на детето. На Коледа ни казаха, че детето било в критично състояние и трябвало незабавно да се оперира заради инфекция на белия дроб. Със спринцовка се опитаха да изтеглят гнойта, но ни изпратиха в друга клиника, в която лекарите празнуваха. Имаше маса със сладки, с вино“, разказва той.
„800 души се събрахме на протеста вчера. Почти всички са наши сънародници. Над 10 000 българи живеят в Кьолн. Аз съм от 12 години тук. Социално осигурени сме. Плащаме дори повече пари от германците“, добавя бащата на починалото дете.

„Имам три деца. Най-малкият е много зле. С бронхит е. Не можели да дават никакви медикаменти, защото децата сами трябвало да се борят с болестта“, сподели мъжът.
„Ще си търся правата до последна капка кръв. Ще съдя и болницата, и лекарката“, каза още той.