Безплатни хирургични прегледи за хора над 40 години като профилактика на заболяванията на дебелото черво и стомаха текат в МЦ „Света София“

Симптомите при тях са остри болки, съпроводени с гадене, силна болка в горната част на стомаха след прием на храна


Възползвайте се през януари и февруари, запишете си предварително час

Безплатни хирургични прегледи за хора над 40 години вече текат в МЦ „Света София“ в Бургас. До края на месец януари, както и през целия месец февруари, хирурзите от университетска болница „Дева Мария“ ще извършват профилактика на заболяванията на дебелото черво и стомаха в рисковата група над 40 години.

Само преди месец подобна кампания успешно премина в университетска болница „Дева Мария“. Заради многото запитвания, лекарите от Клиниката по хирургия решиха да продължат прегледите, но вече в медицински център “Света София“ в центъра на Бургас.

Прегледите през януари и февруари ще се извършват след предварително записан час на тел. 056/ 845083. Заболяванията на стомаха са често срещани. Те могат да бъдат както леки, така и хронични, и злокачествени. Симптомите при тях са ясно изразени- остри болки, съпроводени с гадене, силна болка в горната част на стомаха след прием на храна, парене зад гръдната кост.

Гастритите и язвите са сред често срещаните заболявания. Ако се появи чувство на пълнота след малко количество храна, обща слабост и безсилие, киселини, неопределени болки в стомаха, отслабване, непоносимост към месо и месни храни, подуване на стомаха и повръщане на кръв, както и черни изпражнения, непременно трябва да се потърси причината.

Дебелото черво също често е изложено на различни заболявания. Всички промени в обичайните усещания трябва да бъдат червена лампа, която да сигнализира, че е време да се посети специалист.

В категории: Здраве