Бившият счетоводител на Баневи: Учудващо е как може да изхарчиш 190 000 лв. за един ден за нищо

Пари за заплати на работниците по мое време не са отивали за лични нужди на семейството, каза бившият главен счетоводител на „Полимери” Галин Стоянов

Галин Стоянов намекна, че парите са загубени на хазарт

Единственото учудване за мен е как един човек може да изхарчи 190 000 лева за един ден. Това каза в интервю за бТВ бившият главен счетоводител на „Полимери” Галин Стоянов.
На въпроса дали парите са отишли за хазарт той кима утвърдително.

Стоянов е работил във фалиралата фирма между 2011 – 2013 г. – периодът, в който всичко се разпродава.

На въпроса от какво идваха приходите на „Полимери“, той каза, че изцяло от скрап. Всичко, което се преценеше, не от мен, защото не съм техническо лице, че няма да се използва и че не е изгодно да се използва в новото евентуално производство, което ще се направи, се режеше на скрап, уточни бившият главен счетоводител.

Дружеството е обявено в несъстоятелност през 2012 г. заради дълг към Електроенергийния системен оператор в размер на 36 000 лева. 6 години по-късно Баневи са обвинени за пране на над 1 милиард лева.

Стоянов потвърди, че по негово време в завода не са се държали големи наличности – всичко се е превеждало по банков път по указани от Баневи сметки.

Галин Стоянов казва, че пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството.
„Аз съм бил в близки отношения с Баневи. Винаги съм бил добре дошъл и в „Бояна”, и на Русалка. Смятам, че живееха повече от добре“, добави той.

Миналата година Баневи обмисляли да съдят държавата.

„Искаше да води дело в Страсбург г-жа Банева за 25 млн. евро миналата година.  Имахме такъв разговор и аз казах, че на мен малко в кръга на шегата го казах, че ми се струват малко. И на следващото обаждане тя ме попита 250 млн. добре ли ти се струва?", каза още главният счетоводител.

В категории: Животът