Бизнесмен, съпругата му и двете им дъщери загинали при катастрофата край Охрид

Самоличността на загиналите край Охрид българи е известна. Останките от катастрофиралия самолет са открити на 35 км от Скопие в труднодостъпна местност


Ние сме на разположение във всеки момент да окажем помощ, каза вътрешният министър Младен Маринов
 

49-годишен бизнесмен, занимаващ се с преработка на отпадъци, съпругата му - столичен адвокат и двете им дъщери са загиналите в самолетната катастрофа край Охрид вчера по неофициална информация, съобщава БНТ.
Останките от самолета са открити на 35 км от Скопие в труднодостъпна местност, близо до Солунска глава - най-високият връх в планината Якубица.
По информация на местна телевизия машината е била с германски регистрационни табели, а пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност.

Ужас! Семейство българи с две деца е загинало в самолета, разбил се на връх Солунска Глава
Самолетът тип "Чесна" е летял от Охрид за София. Час след излитането, пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко по-късно е решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил за силни турболенции. От гражданската въздухоплавателна служба на Северна Македония съобщават, че издирвателната акция е приключила. Очаква се акцията по достигането на самолета да се възобнови в този час.
Теренът е непристъпен, но се очаква тази сутрин да се възобнови операцията по издирване на останките, съобщава бТВ.
Малко преди катастрофата пилотът е поискал да кацне заради турболенция и лошото време, но после е решил да продължи полета. 
„В непрекъснат контакт съм с министъра на вътрешните работи на Северна Македония. Нашият екипаж с необходимото оборудване е във въздуха. На този етап той каза, че не е необходимо да изпращаме помощ или каквито и да било специалисти, тъй като метеорологичните условия не позволяват. Два хеликоптера са облетели района. Ние сме на разположение във всеки момент да окажем помощ, за да стигнем до самото място“, каза в „Тази сутрин“ вътрешният министър Младен Маринов.


В категории: Животът