БСП за пожарното предложение на Борисов за партийните субсидии: Kризисен пиар и джаста-праста

„Жалко е на гърба на закона и на гърба на Народното събрание и държавния бюджет да се прави кризисен пиар", обяви Крум Зарков


Соцпартията и ВМРО тепърва ще решават как ще гласуват, "Воля" подкрепят премиера

От БСП обвиниха премиера Бойко Борисов в кризисен пиар по повод днешното му предложение, внесено на пожар, за намаляване на партийните субсидии от 11 на 1 лв. на глас.

„Жалко е на гърба на закона и на гърба на Народното събрание и държавния бюджет да се прави кризисен пиар. След като бяха хванати в грешка от прокуратурата за изчисляване на субсидиите, след унищожителния доклад на Еврокомисията, днес се прави ход, с който се цели да се отклони общественото внимание”, коментира зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Крум Зарков пред репортери.

По думите му това е жалко, защото въпросът е много сериозен. „Начинът, по който се финансират партиите, и публичното финансиране, е много сериозен въпрос. И разбирате, че не е нормално да се внесе актуализация на бюджета сутринта, след два часа, доколкото знам, е насрочена комисия и… така – джаста-праста. Не е правилен този подход”, добави депутатът.

БСП още не са решили дали ще подкрепят предложението на Бойко Борисов, стана ясно от думите на Зарков.

Те щели да обсъдят тепърва въпроса. Нямало да се оставят да ги пришпорват. Щели да анализират казуса и да внесат свои предложения, базирани на данни.

Но след като се отварял държавният бюджет, БСП щели да използват случая да внесат и своите предложения за намаляване на ДДС-ставките и за подкрепа на младите семейства.

Пламен Христов от партия „Воля” обяви, че тяхната парламентарна група би подкрепила намаляването на субсидиите. Това била тяхна теза от години.

Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че тяхната партия все още нямала решение по темата. Според него въпросът с финансирането на партиите е сериозен и не бива да се действа популистки.


В категории: Политика