Бургаски певец превърна чалга парче на Галин в уникална балада (ВИДЕО)

Именикът Николай Гурманов е една от изгряващите звезди на музикалната сцена в морския град (на горната снимка)


Песента се казва „Как си, кажи”, но изпълнението на бургазлията й придава съвсем друго усещане 

Бургаският изпълнител Николай Гурманов превърна чалга парчето на Галин „Как си, кажи” в уникална тъжна балада. Кавърът излезе преди дни, но вече има хиляди гледания и харесвания в каналите за видеосподеляне. 

20-годишният именик Николай изпълнява песента по много докосващ и различен начин от своя колега Галин. Така парчето придобива един минорен и тъжен привкус, съчетан с видеоклип в самотна гора и падащи листа, напомнящ за болката на отиващата си любов.

В кавъра на бургазлията текстът не е променен,  в него се разказва за любовна връзка и как лирическият герой се опитва да забрави момичето на сърцето си. Именно затова и Гурманов е избрал обстановка за клипа, в която дърветата остават голи, а  жълто-оранжевите листа падат нежно на земята, символизиращи самотата. В неговия клип няма сценична история, има само тъжна картина и мрачно време.

Николай е възпитаник на музикалната бургаска школа „Сезони”. Завършил е ПГАЕ „Гео Милев”, но истинската му страст е онова, което се намира на петолинието. 20-годишният морски глас се занимава професионално с музика от 5-6 години, твори хитови парчета и за други изпълнители, а работата му се е превърнала в негово хоби.

Споделя, че идеята за дубликата на Галин се е родила от факта, че не всички са любители на попфолк музиката. А една песен със същия текст, изпята по различен начин, може да покори сърцата на много хора от друга аудитория, която се разпознава в смислените думи на парчето.

Вижте двете песни и сами преценете кой вариант е по-добър.






В категории: Лайфстайл , Бургас