“Бургаският Дядо Коледа” радва децата на бедни родители

Благотворителна кампания под надслов “Бургаският Дядо Коледа” стартира в морския град.

Желаещите да помогнат на семейства в затруднено положение заявяват готовност да осигурят подарък на някое дете

Благотворителна кампания под надслов “Бургаският Дядо Коледа” стартира в морския град. Не обаче само добрият старец е замесен в това начинание, а бургазлии, решили да зарадват мелчуганите и техните родители, които имат ниски доходи. Инициативата е на Веселина Загорчева, а кампанията стартира чрез Фейсбук групата “Мамите на Бургас”.

„Рождество наближава и някои от нас вече са нетърпеливи, а това е любимото им време от годината, което свързват с хубава украса, подаръци и вкусна трапеза. За жалост обаче за други, реалността е много по-различна - всъщност това е много стресиращ месец за тях, понеже наред с всички други разходи, трябва да прибавят и подаръци за близките и колкото и да искат да им вземат нещо хубаво, се затруднавят и натъжават. Затова ми хрумна идеята да си направим наша акция – "Бургаският Дядо Коледа", споделя Загорчева.

Ако вие сте от тези майки, които в момента са в труден период и се затруднявате с това да купите подарък на вашето дете /деца, моля пишете ми възрастта и пола, а след това просто чакайте, призова тя в социалната мрежа.

„Няма нищо срамно в това да поискате тази помощ и ние искаме да сме до вас, за да направим празника ви по-приятен, така че не се притеснявайте. Никой не е застрахован от това да изпадне в затруднение, но затова сме хора, да си помагаме“, добавя инициаторът на кампанията “Бургаският Дядо Коледа”.

Тя призова и родителите със сърца, в които има любов за някое непознато детенце в нужда, да напишат коментар под поста й във Фейсбук "Подарявам 1 подарък".

„Те ще получат съобщение от мен със скрийншот с възрастта и пола на детето, адреса и името на майката за доставка. След това се иска да купят подарък на стойност 15-20лв или колкото желаят и да го изпратят по Еконт, за да стигне навреме при майката. Желателно е доставката също да е за тяхна сметка“, добавя Загорчева.

Оказва се, че има повече подаряващи, отколкото нуждаещи се, а това е доказателство, че мамите в Бургас са щедри и добри.

В категории: Бургас