Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината

Най-богатите не плащат за боклука, а обикновеният човек няма как да мине метър


По-строг контрол и санкции е решението на проблема, категорични са от "Титан - Бургас"

По аналог с анимационния богат пинтия Чичо Скрудж, стиснати строители превърнаха улици в бургаския кв. Победа в нерегламентирано сметище. Какво излиза - най-богатите не плащат за боклука си, а обикновеният човек няма шанс да мине метър. За това алармира читателка на Флагман.бг, която ни изпрати и видеоклип как огромен камион изсипва тонове отпадъци пред дома й. Действието се развива посред бял ден, а смуглите работници на фирмата разтоварват в несвяст чувалите с боклук. Лятно време изхвърлят и опасни отпадъци като рапани и миди, риба, които сеят зарази и вмирисват града ни на гнилоч, добавя бургазлийката.

Флагман.бг узна, че ул. "Хан Кубрат" в кв. Победа не е единственият район в града, където се извършват подобни дейности и това се случва основно, защото шефовете на фирмите не искат да плащат за услугата и да използват общинското сметище за строителни отпадъци и земни маси, което е на по-малко от 1 км от мястото, което ви показваме във видеото.

"Това трупане на строителни отпадъци ни създава големи затруднения. Случва се на седмицата по 2-3 пъти нашите служители с часове да товарят едрогабаритния боклук от различни места в града. Дори нерядко хващат и камиони със строителни отпадъци от други населени места, докарани за по-лесно в Бургас", казаха за Флагман.бг от "Титан".

"Предприемани са мерки, но не може да има денонощно наблюдение и общински и полицейски служители навсякъде. Основно дейностите се извършват в тъмните часове на нощта. Само на 700-800 метра се намира общинското сметище за строителни отпадъци и земни маси. Тази услуга е платена и затова хората гледат по лесния начин да се отърват от боклука", добавиха от дружеството.

По-строг контрол и санкции е решението на проблема, категорични са от "Титан - Бургас".

Досега няма глобени за извършването на тази нерегламентирана дейност. Време е да се започне от фирмата, която изхвърля боклуците си в нашето видео. Флагман.бг е готов да предостави клиповете на компетентните власти.


В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН