Бургазлии не искат под прозорците си двуетажен паркинг, а нова детска площадка

В момента мястото тъне в боклуци и бурени, които са свърталище на бездомни котки


Жителите на района са категорични, че теренът е със статут на детска площадка от 50 години

Десетки бургазлии и изпратиха подписка срещу изграждане на двуетажен паркинг в ЦГЧ до кмета Димитър Николов, зам.-кмета по строителството Чанка Коралска и до Общинския съвет. Става дума за парцел между улиците "Цар Самуил", "Шейново", "Христо Фотев" и "Христо Ботев", върху който се предвижда създаването на паркинг на две нива за 60 автомобила.

Жителите на района са категорични, че теренът е със статут на детска площадка от 50 години и затова настояват там да се направи такава. В момента той тъне в боклуци и бурени, които са свърталище на бездомни котки.

„Теренът е малък и следователно едва ли ще реши проблемите с паркирането в района. Ние мислим, че Община Бургас трябва да толерира изграждането и поддържането на повече зелени площи и градинки, а не автомобилите, предизвикващи замърсяване на въздуха и високи нива на шум. Считаме за невъзможно изграждането на паркинг между сгради с такова близко отстояние, още повече върху детска площадка“, обосновават искането си жителите на района.

Искането на недоволните бургазлии е внесено за разглеждане в комисиите по транспорт и устройство на територията в Общинския съвет и предстои да разберем дали ще бъде прието.


В категории: Бургас