Бургазлии се оплакват: Цената на ледената пързалка скочи от 5 на 7 лв., но основателно ли е? (СНИМКИ)

Портфейлът на ентусиастите няма да улекне, наемът на кънки е с 50% по-евтин


Атракцията е с повишен капацитет и се поддържа от частна специализирана фирма, а не от Общината



Да се забавляваш с приятели или любим човек, пързаляйки се по лед в Бургас се превръща в скъпо удоволствие.  За това сигнализират пред Флагман.БГ наши читатели, които уточняват, че цените за вход на атракцията пред Съдебната палата в града са завишени в сравнение с миналата година.  Входът вече е 7 лв. за възрастни, като през 2017 г. той бе 5 лв.

„Изглежда от миналата година нещо се е променило и е взето решение, че услугата трябва да струва повече за бургазлии. Не, че в това има нещо лошо, но за много хора такава цена е непосилна и меко казано отблъскваща“, пише в сигнала си бургазлийка.

Ледената пързалка на Бургас ще отвори в началото на декември, ще е с изненадваща локация

Ледената пързалка в Бургас през 2018 г. е частна, за разлика от миналата година, когато тя се управляваше от общинското предприятие „Спортни имоти“. Както писахме още в началото на декември м.г., администрацията плащаше по 30 хил.лв. на сезон за наем и поддръжка.

Отлична новина! Бургас ще има ледена пързалка още тази зима, ето колко ще ни струва пързалянето с кънки (ЦЕНОРАЗПИС ЗА 2017 Г.)

Днес се случва точно обратното – частната специализирана австрийска фирма AST (АСТ-Сервиз ЕООД) , която има представителство и складова база в България, плаща наем на Община Бургас за ползване на възловото място в центъра. Ценовата листа се изгражда по преценка на въпросната фирма.





Всъщност се оказва и друго – завишената цена от 5 на 7 лв., всъщност в действителност не е завишена. Наша проверка установи, че реалната цена за ползване остава същата като миналата година. Завишена е таксата за вход, но наемът на кънки е намален с 50%. По този начин се получава изравняване – докато миналата година цените бяха 5 лв. за вход и 4 лв. за кънки, то тази година те са 7 лв. за вход и само 2 лв. за кънки.

Това на практика означава, че цената остава същата за ползване от 1 час.

Разбира се, ръстът в цената за вход се отразява негативно на тези от бургазлиите, които притежават кънки, тъй като в действителност те ще трябва да платят завишената цена.

Допълнително, площта на пързалката също е увеличена с 50%, а с това – и капацитетът й. През 2019 г. тя е сравително по-голяма и вече може да поеме до 300 души едновременно.

В категории: Бургас