Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането

Този надпис излиза на мониторите, когато завърши плащането, но купена ли е реално винетката, пита нашата читателка


Вероятната причина е, че стотици посещават сайта в един и същ момент



Новата тол-система буквално скъса нервите на всички българи, решили в първия работен ден от 2019 година, да се захванат именно с закупуването и пререгистрирането на шофьорските стикери. Тази сутрин наша читателка обаче се е сблъскала с проблемна ситуация, която вероятно е позната за голяма част от хората, решили да  конвертират валидните хартиени винетки към електронни.

Тя  изпрати до редакцията на Флагман.бг гневно писмо, в което обяснява колко е разочарована от системата и как липсва всякаква яснота за начин на употреба.

Ето какво пише нашата читателка:

Системата bgtoll не работи... изписва за системни грешки след както е минало плащане. На някои мои познати изобщо не им се приема плащане. Направих опит да закупя годишна винетка по ел.път, 97 лв са изтеглени от картата, обаче нито можеш да изтеглиш в електронен вариант, нито система я препраща на мейл. И не знам към момента - дали уж закупената винетка е валидна изобщо?  Националния телефонен номер от два дни дава само заето, по никакъв начин не можеш да се свържеш с операторите им, не знаеш към кого да се обърнеш! Към момента нито една бензиностанция, нито пощенски клон, нито офиси на EasyPay не продават винетки... само на OMV можеш да закупиш седмична. На сайта им не посочен нито един адрес с въпросните пос-терминали за плащане в кеш!!! Какво да говорим за хора, които нямат възможност да борявят с електронни системи за плащане!!! А по новините само вървят заплахите за глоби и т.н. Кой носи отговорността в случая? Към кого да се обърна?!", пита нашата читателка.



При потвърждение на заявката, потребителите са изправени пред грешка №500 - Вътрешна грешка на сървъра. Тя е характерна при случаи, когато самата система е отказала да работи, но е много генерализирана - може да отговаря за набор от различни неща, които не са успели да се заредят към крайния потребител и обикновено причината за изписването на това съобщение в уеб браузъра ви е грешка от страна на сайта. 

Припомняме, че председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов каза, че 380 000 винетки са продадени само за един ден. Реално на всяка 20-та секунда в държавата е продавана винетка. Възможно е да се появяват технически грешки, но това не означава, че системата се е сринала, твърди той.

Това обаче не успокоява хората, които искат да бъдат редовни, защото банковите им сметки отчитат транзакция, а всъщност ел. винетка няма. 



В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН