Бургазлийката, приютила Пенка и семейството й след пожара: Знам колко са страдали тия хора

Не съм преживяла пожар, нямам си на представа какво е, но имам дете с увреждания, споделя Катерина Илиева

Катерина Илиева споделя, че не е преживяла пожар, но след като гледа дете с увреждания, не може да остане равнодушна

Знам колко са страдали тия хора и продължават да страдат. Това каза пред камерата на Нова телевизия Катерина Илиева. Тя е съседка на Пенка и близките й, в чийто дом навръх Коледа пожар изпепели дома им в ж.к. „Меден рудник“.
Просто не съм преживяла пожар, нямам си на представа какво е, но след като гледам дете с увреждания, знам колко е трудно, сподели Илиева.
Флагман.БГ пръв съобщи за пожара, унищожил цялата покъщнина на фамилията.
Съседи приютили възрастна жена, сина и дъщеря й и двете й малки внучета на 4 и 5 години.
Навръх Коледа вечерта Пенка отишла да купи хляб и да посрещне майка си от работа. В съседната стая били Митко и племенниците му на 4 и 5 години, гледали  детско филмче.
„И изведнъж аз се обръщам, гледам огън и веднага взех децата да ги изнеса отвън, обаче хубаво, че сестра ми отвори външната врата”, разказа Димитър Желязков.
Огънят унищожи мебелите, дрехите, хладилника, печката, добавя майка му Йорданка Желязкова.
„Казват, че по Коледа стават чудеса, помогнете на тези хора! И аз съм с дете с увреждания и знам колко е тежко… тия хора имат нужда единствено от материали да си подредят къщата”, каза съседката на Желязкови - Емилия Цветанова. 
Веднага десетки бургазлии  се отзоваха на призива. Донесоха кой каквото може. 
„Аз имам дъщеричка на 6 годинки едната, другата е на 2 и донесох дрешки, каквото имам -якенца, обувки- това е. Друго с какво мога да помогна, каквото можах”, каза Гюлсум.
„Завивки имахме да донесем на семейството, малко играчки на децата и за майката дрехи мои, каквото имат нужда, надявам се и други хора да донесат и хранителни продукти и ще е нужно всичко, като гледам как е изгоряло”, призова и Йорданка.
Вече са събрани достатъчно дрехи и завивки. Сега семейството има нужда от строителни материали и физическа помощ, за да ремонтира жилището си и дом, в който да останат, докато трае ремонтът.
„Благодарна съм както на всички, които ми помагат в момента, така и на Бог, защото не  вярвах, че има толкова добри хора на този свят”, сподели Пенка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Само във Флагман.бг! Вижте как Бог спаси две деца в покъртително видео от "Меден рудник"


В категории: Бургас , Лична драма