Нов депутат от ГЕРБ се закле в Народното събрание. Това е 38-годишният Станислав Иванов Стоянов от Великотърновския избирателен район, информира Флагман.бг.

Той влезе на мястото на подалия оставка лидер на парламентарната група Цветан Цветанов заради скандала „апартаментгейт”.

Уникалното е, че четирима са се отказали да заемат депутатското място на Цветанов. Това са Георги Недев, Любомира Попова, Николен Стойнов и Даниела Арабаджиева, които са били следващи в листата на ГЕРБ във Велико Търново.

Всички те в един ден – на 30 март, са подали заявления с отказ да бъдат народни представители.

Чак следващият - Станислав Стоянов, е приел да заеме мястото на Цветан Цветанов.

Днес той се представи пред парламентарните репортери като семеен, с едно дете. Икономист по образование, завършил е „Маркетинг” в Стопанската академия в Свищов. Магистър е и по „Компютърна мултимедия” от Великотърновския университет.

От 2005 г. се занимавал с реклама, като има и собствена фирма.

Попитан как вижда мястото си в парламента, Стоянов посочи като свои сфери на интереси туризма, икономиката, културата.

С Цветан Цветанов не бил разговарял, преди да влезе в парламента.

След въпрос дали ще му е трудно да отговори на очакванията, влизайки на мястото на Цветанов, новият депутат каза: „Ами да, плашещо е, но ще направя всички по силите си да оправдая очакванията”.

На питане защо са се отказали четиримата преди него и дали те са били подложени на натиск, Станислав Стоянов отговори: „Не, доколкото ми е известно, не. Ако разгледаме всичките преди мен: Георги Недев очаква дете, проф. Любомира Попова е областен управител, д-р Николин Стойнов е хирург във Великотърновската болница – добър, който е необходим там, и г-жа Арабаджиева – председател на Общинския съвет в град Лясковец,  те имат и техните отговорности там. Така че се стигна до мен.”