Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт

Нашият читател Ивайло Е. се бори дълго и отстояваше правата си на потребител. В крайна сметка дефектната помпа(на снимката) бе сменена


Вече му я сменихме, няма драма, каза управителят на „Помпен свят” Васко Сотиров


„Купих си чисто нова помпа от специализирания магазин „Помпен свят” в Бургас. След малко повече от 10-ина дни се развали, върнах я в сервиза, но останах потресен като отидох да си я взема - поискаха ми 24 лева за ремонт. Не съм за тези пари, но е смешно и обидно.” Този случай разказа за рубриката „Вашият сигнал до Флагман.бг” Ивайло Е. от Бургас.

Проблемите му започват през септември. Той си купува машина, която е сравнително висок клас – Gardena, струваща 119 лева. Избира малко по-скъпия разглобяем модел, защото смята, че така ще е по-удобно да я чисти.

Използва я един-два пъти, след което уредът се поврежда. Връща го в сервиза, тъй като има двугодишна гаранция.

„Смятах, че всичко е наред, докато не отидох да си взема помпата. Посрещнаха ме от вратата с бележка:  24 лева за „диагностика”! Останах изумен! Каква диагностика ще ми правят на повреден уред, закупен преди 10-ина дни? Взех помпата и видях, че са я залепили със силикон. На практика са я направили неотваряема – повредили са я още повече”,, гневи се Ивайло Е.

Той е категоричен, че дистрибуторът от „Помпен свят” е трябвало да смени уреда, а не да го ремонтира с подръчни според него средства.

„Две години трябва да е в оригинален вид, но я залепват със силикон и вече става неразглобяема. Работеща, но неразглобяема, като подобна помпа, но от по-нисък клас.”, отбеляза потребителят.

Ивайло е потърсил правата си в Комисия за защита на потребителите, както и във вносителя на помпи Gardena за България –Husqvarna. След няколкоседмична битка за правата си получава чисто нова помпа от същия клас и марка.

„В "Помпен свят" не им стана никак приятно, след като отидох да си я взема. Казаха ми, че повече не желаят да бъде техен клиент. Значи, ако си потърсиш правата – не те искат за клиент. Това е безумие!”, коментира той пред Флагман.бг.

Свързахме се и с управителя на "Помпен свят" – бургаският бизнесмен Васко Сотиров. „Разбрахме се с въпросния господин, върнахме му парите, които колегите са взели, сменихме му помпата. Направихме го, за да нямаме разправии въпреки че проблемът не бе в нас”, твърди Сотиров.

По думите му помпата била повредена от ползвателя, а силиконът, за който той се оплака не бил обикновен силикон, а отлято уплътнение, което не повреждало целостта на машината. Тя пак можела да се отваря и чисти, когато е необходимо.

„Помпата имаше механичен дефект, дръжката беше счупена. Липсва едно уплътнение и то не по наша вина. Още тогава когато е дошъл да си вземе помпата и не е бил съгласен са му казали: дайте да си вземем уплътнението, но той е отказал.”, допълни Сотиров. 

Сотиров твърди, че вече са се разбрали с клиента, подменяйки му уреда. 

Ако сте попадали в подобна ситуация пишете ни за рубриката ни „Вашият сигнал до Флагман.бг.”

В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН