Д-р Андрей Стоянов проговори ексклузивно пред Флагман.бг: Стреляха по мен с боен пистолет

Намерени са гилзи, категорично не е стреляно с газово оръжие, каза д-р Стоянов пред Флагман.БГ


Маскираният стрелец бил добре сложен, атлетичен мъж, висок около 180 см, разказа психиатърът

Маскираният нападател, който снощи нахлу в частния кабинет на известния психиатър д-р Андрей Стоянов и откри огън, е стрелял с боен автоматичен пистолет, а не с газов такъв. Това разкри пред репортер на Флагман.БГ жертвата на нападението д-р Стоянов, с който се срещнахме днес. 

Въпреки че оръжието е било бойно, то е било заредено с халосни патрони. Гилзите от произведените изстрели са събрани още вчера от криминиалисти.

Всичко стана за секунди. В такава ситуация човек няма време да реагира адекватно. Уплахата снощи беше много голяма. Не можете да си представите какво е човек да нахълта по този начин в дома ви или в офиса и да открие огън по вас. Днес вече съм по-добре. Това каза пред Флагман.БГ началникът на отделението по Гранични разстройства към Центъра за психично здраве в Бургас – д-р Андрей Стоянов. Около 18 ч. вчера той бе нападнат в частния му кабинет на бул. „Захари Стоянов“ от неизвестен, който стреля 3 пъти по него и избяга.

Психиатърът даде описание на нападателя си – поне това, което е запомнил от него в шокиращите секунди вчера.

„Нападателят беше облечен в спортен костюм с мотористка каска със затъмнен визьор. Няма как да го разпозная дори и да го познавам или да го видя на улицата. Беше добре сложен мъж, атлетичен, висок около 180 см. Разбира се говоря по памет, тъй като трябва да са има предвид, че обувките и голямата каска сериозно могат да променят ръста му“, каза пред Флагман.БГ д-р Стоянов. 

Той каза, че не се чувства притеснен, но е категоричен, че става въпрос за планирана атака с цел сплашване и е абсурдно да се говори за случаен психично болен или опит за грабеж. Нападателят влязъл необезпокоявано и хладнокръвно в сградата, където се намира частния кабинет на д-р Стоянов. В чакалнята, за добро или зло, е нямало хора. Мъжът отворил рязко вратата на психиатричния кабинет докато вътре имало пациентка.

„Просто отвори и откри огън. Пукотът от пистолета е ужасяващ. Стреля директно към мен от разстояние около 2-3 метра, за щастие с халосни патрони или газов пистолет, защото нямам никакви поражения по себе си. Пациентката ми се уплаши много, но пък тя бе някак скрита зад отворената врата и не успя да види това, което аз видях“, разказа още д-р Андрей Стоянов. 

Той няма понятие кой би могъл да направи подобно нещо. Няма врагове, не е получавал и заплахи. 

Полицията работи по случая.
 


В категории: Крими