Да се радваме или да плачем? Довечера приключваме с ВИП Брадър – твърде скъп е за българския пазар

Това са финалистите във ВИП Брадър Мост Уонтед, както изглежда тази вечер ще се сбогуваме с този формат, влизащ в домовете ни над 15 години


Над 3 млн.лева са глътнали двете издания на шоуто през този сезон, а приходите от реклама не са такива, каквито се очакваше


Днес, 10 декември 2018 година, е исторически ден за българската телевизия. По всичко изглежда, че тази вечер ще се сбогуваме с легендарния формат Биг Брадър, който повече от 15 години влизаше в домовете на всички българи и се превръщаше в любимата дъвка на моралистите. Те громяха шоуто, възмущаваха се от хората, които го гледат, а те самите не сваляха поглед от екрана с извинението, че го правят, за да критикуват плебеите.

Истината е, че форматът не е напълно изчерпан, но за да задържи интереса на зрителите трябва да се инвестират сериозни суми в продукцията и не може да се правят компромиси. Особено с  т.нар. ВИП квартиранти, които смятат с едно участие да си уредят бюджета за поне 5 години напред.

Последният сезон – ВИП Брадър Женско царство и ВИП Брадър Мост Уонтед струва над 3 млн.лева на продуцентите от НОВА ТВ, а приходите от реклама се оказаха доста под очакваните.

В редовното шоу, което се проведе от 20 септември до края на октомври рейтингът бе катастрофален, участниците с много малки изключения бяха безкрайно безинтересни и скучни и днес вероятно никой не помни, че са участвали в това шоу. С малки изключения - Кулагин, който си беше попадение и антипода му - мъжкарят Петко. 

Явно продуцентите са си взели бележка и не пестяха хонорари за ВИП Брадър Мост Уонтед, но се оказа, че за да бъде интересен формат, то той се превръща в твърде скъп за българския пазар.

С 3 млн.лева, което е рекорден бюджет за ВИП Брадър се правеха обикновено два или дори три сезона. Средствата са достатъчни за един качествен български филм, който да пълни залите и поне 3-4 сезона на един добър сериал.

Всичко това показва, че тази вечер ще се сбогуваме с този формат, а догодина ще гледаме по-евтини шоута като „Х Фактор” или някой нов БГ сериал.

В категории: Лайфстайл