Дано не сте загубили чадърите си! Днес ни очакват дъжд и по-ниски температури

До края на седмицата постепенно ще се стопля, очаква ни пролетен уикенд


В града ще е малко-по-студено от вчера с максимални показания на термометъра от 15-16°C

Времето в Бургас днес, за жалост, ще е дъждовно, сочи прогнозата на синоптиците. В града ще е малко-по-студено от вчера с максимални показания на термометъра от 15-16°C. Шансът за дъжд е почти 100% и заради това ще е добре да приготвите чадър, ако разбира се не сте го загубили, след толкова дълъг период на суша. Добрите новини поне са, че вятърът ще е почти несъществуващ, с посока изток.

Слънцето днес ще изгрее в 6:38 ч., а залезът ще е около 19:40 ч. Тенденцията тук разбира се е денят да става все по-дълъг до средата на лятото, когато предстои той да започне да намаля по продължителност. 

На север, температурите ще очаквано по-ниски. В  Поморие и Несебър термометрите ще покажат най-много 13-14°C, а в Сунгурларе и Руен ще е още по-хладно, с показания между 12 и 14°C. Навсякъде ще вали. Очакваните норми са между 100 и 150 литра на кв.м., което не би трябвало да плаши никого – това се равнява на сантиметър-сантиметър и половина дъжд.

В Камено и Средец очакванията са  за също толкова неприветливо време – дъжд с максимални показания на термометъра между 12 и 14°C. На места облачността ще е разкъсана и слънчеви лъчи все пак ще достигат до земята пряко, но това не бива да ви подвежда – вън ще е студено и неприятно.

На юг картинката ще е подобна. Максималните температури е Приморско и Созопол ще са между 12 и 14°C и без изненада – очавканията са за валежи през целия ден. В Малко Търново и Царево времето няма да е по-добро. Живакът ще покаже най-много 13°C в мрачния и дъждовен ден.

Има повод и за оптимизъм обаче – поне не е понеделник... До края на седмицата слънцето все пак ще се покаже измежду дъждовните облаци и въпреки, че прогнозите са отново за валежи, то този път той ще е приятен, пролетен, дори влизащ в категорията „дъждец“. Гответе се за хубав уикенд с максимални температури от 18, дори 20°C и съвсем лек вятър.


В категории: Времето днес