Делян Добрев: Кумгейт ме рани смъртоносно, а опитът да ме забъркат в Апартаментгейт ме доуби

Подадох оставка заради опита да бъда замесен в Апартаментгейт, каза Делян Добрев


Имот нямам, живея в апартамента на майка ми, но няма да ви кажа в кой апартамент от съображения за сигурност, сподели той

Кумгейт ме рани смъртоносно, а опитът да ме забъркат в Апартаментгейт ме доуби. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Делян Добрев, който за втори път подаде оставка като депутат заради разкрития в сайт, че негови близки са купили имоти на занижени цени.
Предишния път, когато си подадохте оставка заради Кумгейт, казахте, че сме смъртоносно ранен – с тези думи го посрещна в студиото водещият Антон Хекимян.
Сега явно съм доубит в политическия смисъл на думата, отговори Добрев. 
„Още преди шест месеца споделих, че това, което се случва в политиката – нападките и лъжите, които петнят политиците и от едната, и от другата страна, са изключително неприятни. Аз не съм от тези хора, за които се казва „ти го плюеш, а той мисли, че дъжд вали“. Не мога да приема за нормално да ме плюят“, сподели депутатът в оставка. 
„Преди няколко дни излезе поредната фалшива новина, с която се опитаха и мен да ме забъркат в Апартаментгейт. Затова реших, че не мога повече да съм депутат“, добави той.
„Оставам областен координатор на ГЕРБ и ще отговарям за изборите в Хасково. Ще продължавам да работя за ГЕРБ, защото съм убеден, че в България няма по-добро управление, няма по-добри експерти и по-принципно управление“, заяви Делян Добрев.
„Аз потърсих Бойко Борисов по телефона в събота, след като излезе в един сайт фалшивата новина и му обясних, че тя не отговаря на истината. Там бе написано, че моят кум и майка ми са купили в една кооперация апартаменти на занижени цени. Бяха писали за 250 евро на квадрат, което е лъжа“, уверява бившият министър.
„Цената на отстъпеното право на строеж не е на апартамента. Когато се съберат хората в една кооперация внасят пари, за да купят имота, да проектират сградата и след това започват да строят“, добави той.
„След като в случая са внесени тези 250 евро на кв.метър има договор за строителство, от който зависи строителната стойност на обекта. В случая с моя кум цената, която е платил, е 650 евро на квадрат в район, в който пазарните са между 600 и 800“, обясни Добрев.
„На улицата, на която живея, няма асфалт. Моята майка е платила 783 евро на квадрат за апартамента, който е купила“, подчерта той.
Водещият уточни, че Даниел Гаргов, който е съпруг на братовчедката на депутата - Росица, е общински съветник от ГЕРБ. Старейшината обаче не бил доволен от строителството и имотите му са откупени от майка на Делян - Златка Добрева.
„Да, собственици в сградата са моят кум и майка ми. Гаргов е купувал с отстъпено право на строеж и е сключвал договори за строителство, а моята майка е придобила имота за 480 000 лева“, призна депутатът.
„Имот нямам. Живея в апартамента на майка ми. Внушението обаче бе, че някой е изкярил, като е платил рекордно ниска цена, което не отговаря на истината. Има свободни апартаменти на тези цени. Който иска да си купи!“, призова Добрев.
Няма да ви кажа в кой апартамент живея от съображения за сигурност, добави той.
„Валят оставки в ГЕРБ, за да се покаже, че трябва да има морал. Ние сме в политиката, не за да печелим, а защото имаме идеи“, каза още той.
 


В категории: Политика