Диляна от Бургас роди момченце на съпруга си Вяра

Бебето се казва Виктор-Мануел


Джендър двойката предпочитала детето да бъде отгледано от две любящи жени, които да ги нарича Мама 1 и Мама 2

Диляна и Вяра, които вдигнаха първата официална в България джендър сватба, станаха родители на момченце. Бебето е проплакало на 6 юни и се казва Виктор-Мануел, а щастливата новина съобщиха самите те в социалните мрежи. Двете жени дори качиха няколко снимки на пеленачето още от родилното.  

То е заченато ин-витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда. 26-годишната бургазлийка Диляна, която е нежната половинка от семейството, дава живот на момченцето. Ролята на съпруг играе 42-годишната русенка Вяра.

Бургазлийка разбива стереотипа! Прави първата джендър сватба в България (СНИМКИ)
 

Припомняме, че двете жени се врекоха във вечна любов през май 2018 г. Лесбовенчавката се състоя в Русе, където живее семейство Иванови. Дамите поканиха и свещеник, който да ги благослови.

Диляна и Вяра чакат бебе. Младата бургазлийка ще е майката (СНИМКИ)
 

Двете сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник и казват, че предпочитат то да бъде отгледано от две любящи жени, които да нарича мама 1 и мама 2. Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално, а ще му дадат свобода само да избере пътя си.


В категории: Животът