Димитрина Иванова: Билбордовете с гейове са в нарушение на закона, пагубни са за детската психика

Това е тиха манипулация върху съзнанието на хората, каза дамата, която инициира кампания, в която призова да се се подават сигнали срещу гей-билбордовете


Те са в нарушение на чл. 149 и 155 от Наказателния кодекс, каза тя

Билбордовете с прегърнатите гейове са в нарушение на закона и са пагубни за детската психика. Това каза пред камерата на бТВ Димитрина Иванова от Сдружение „Нов живот“.
Тя инициира кампания, в която призова да се се подават сигнали срещу тези билбордове.
Единият от плакатите с прегърнатите гейове бе залят с боя от недоволни жители на Варна, каза пък водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. След сигнали на граждани общината свали билбордовете, добави той.
„На билборда имаше две прегърнати жени, показани в гръб, а надписът бе, че това е просто любов. На друг подобен плакат пък прегърнатите бяха мъже“, уточни репортерът Йордан Фотев.
„Аз като свободен гражданин на Република България бях провокирана от тези билбордове. До нас достигна сигнал от други българи, които бяха възмутени от това. Смятам, че това, което направих, бе мое право и задължение. Тези билбордове са в нарушение на чл. 149 и 155 от Наказателния кодекс, с които се забранява склоняването към разврат и блудствени действия“, заяви Димитрина Иванова.

Скандалът с гей-бордовете: Финансирани от ЕС, за да леят пропаганда в полза на ЛГБТ-общността

„Ние защитаваме правата на децата и на хора в неравностойно положение. Това, което си помислих в първия момент е какви мисли ще хрумнат в главите на две малки деца на 7 или 8 години, които застанат пред такъв билборд. Детската психика е изключително уязвима. Това е тиха манипулация върху съзнанието и обществената нагласа на хората“, коментира дамата, която инициира кампания, в която призова да се се подават сигнали срещу гей-билбордовете.

Извънредно! Гей-бордовете в Бургас премахнати, фирмата доброволно ги свалила

„Радвам се, че билбордовете вече ги няма, защото не е допустимо да имаме пропаганда на хомосексуални отношения и то да ни се предлага като норма, като стандарт или дори като задължение след време. Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Кой какво прави в собствената си спалня си е само негов проблем“, коментира пък варненският общински съветник Костадин Костадинов.
Той припомни, че когато Бойко Борисов бе кмет на София, имаше огромен билборд на Азис, на който се виждаше задника му. Той бе срещу паметника на Левски, добави старейшината.
„Тогава Борисов издаде заповед и билборда бе събран. Сега неговите подчинени във Варна чупят пръсти и се чудят как да свършат нещо елементарно“, коментира Костадинов.

В категории: Животът