Джамбазки: Камиони от Малко Търново ще се прибират сами без шофьора заради безумните крадци от Брюксел

Ангел Джамбазки призова за максимално участие в протеста на превозвачите на 10 януари в Брюксел

В опита си да откраднат един бизнес лицемери като Макрон, разрушават Европейския съюз, каза евродепутатът

Предложенията в пакета "Макрон" са антиевропейски. Те противоречат на логиката на тези лицемери и циници, които казаха, че ще има свободен общ пазар, когато трябваше да дойдат големите западни вериги и да фалират малките български предприятия. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки.
„Има глад за шофьори в цяла Европа. Сега когато фирмите ни дават по-добра услуга лицемерите от Запада казват „не може и ще ви вземем хляба, за да работят за нас черноработници“. Не може на 4 седмици задължително да пращаш шофьорите в дома им. Измислиха и другата глупост - да връщат камионите на 4 седмици, без шофьора. Но как ще се върне сам?“, попита евродепутатът.
„Оказва се, че и превозното средство тъгува, има нежен мотор, липсват му приятелчетата камиони, с които е „израснал“ в Малкотърновско и затова трябва да се приберат. Камионите трябва да се връщат на 4 седмици, но без шофьора. Как ще стане това? Слиза шофьорът в Барселона и казва на камиона да е прибира в Малко Търново“, шегува се Джамбазки.
„Когато казахме на безумците, че принудата да се връща шофьора у дома е форма на домашен арест, те се усетиха. Искат да изпращат българските шофьори в България. И сега има наши сънародници, които работят за германски, белгийски и холандски фирми, но те не се прибират. Защо не ги командироват и тях? Нямат аргументи“, коментира той.
„Макрон каза, че вдига на средната класа акциза на горивото, за да дишаме чист въздух, но след това измисли камионите да се прибират на 4 седмици без значение дали имат или не товар. Само в България има регистрирани за международен превоз 67 000 влекача“, поясни евродепутатът.
„Стотици хиляди камиони от Източна Европа трябва да се разкарват празни хиляди километри защото на някой безумец му е хрумнало камионът да се прибира на 4 седмици. 20 литра нафта харчи тирът за километър. Стотици хиляди литри гориво ще бъдат изгорени и тези, които приемат това, ви говорят за екология! Тези безумни хора в опита си да откраднат един бизнес, разрушават Европейския съюз“, подчерта Джамбазки.
„Българите, които са пряко заети в транспортния бизнес, са около 150 000 души. Тези хора заработват за себе си около 4000 лв., с които пазаруват, въртят българската икономика - 17% от БВП“, уточни той.
Ангел Джамбазки призова за максимално участие в протеста на превозвачите на 10 януари в Брюксел. Това е български интерес, подчерта той.
„Важно е промените в пакет "Мобилност" да не станат факт, защото ще загубим около 4500 човека. Хората, които пряко са заети в транспортния бизнес, са около 150 000. Това са около 150 000 български семейства“, изчисли евродепутатът.
„Превозвачите вкарват милиарди левове на година в държавния бюджет, които после правителството преразпределя на болни, на хора в неравностойно положение, на възрастни и т.н. Ако те фалират, това ще е огромна загуба за българската икономика“, каза още той.

В категории: Политика