Ексклузивно! Павел Бошнаков е новият изп.директор на Нефтохимик, Андрей Рунчев – председател на СД, Николай Тодоров – аут от клуба

Революционни промени бяха извършени в Нефтохимик тази вечер. Андрей Рунчев(отгоре) е президент, Николай Тодоров(вляво) е аут, Бошнаков поема клуба, а Недялко Москов(вдясно) - спортно-техническата част


Досегашният шеф Николай Тодоров е освободен заради слабо управление


Историческо заседание на Управителния съвет на ПФК „Нефтохимик 1962” приключи току-що, узна Флагман.бг.

Членовете на ръководството извършиха серия от революционни промени – Андрей Рунчев става председател на Съвета на директорите, Павел Бошнаков  - изпълнителен директор, а досегашният шеф Николай Тодоров е освободен. Цялата спортно-техническа власт отива в ръцете на Недялко Москов, който влезе в клуба в края на миналата година.

Бомба: Нефтохимик назначи Недялко Москов за шеф

Основният мотив за освобождаването на Николай Тодоров е слабо управление. Тодоров, който е бивш председател на фен-клуба е в управлението на „Нефтохимик” от 2013 година. 

В последните две години и половина реално бе поел цялото оперативно управление на „шейховете”, но по това време зелените се сринаха от „А” във „В” група
, натрупаха се задължения, имаше серия от управленски грешки, които бяха на път да изпратят клуба в небитието.

Промените в Нефтохимик започнаха! Костадин Джамбазов – аут

Основните упреци срещу Николай Тодоров са в неправилно бюджетиране. „Така и не се научи да прави разумен разчет на средствата, според приходите, които има, заради което се трупаха задължения, а самият той ежедневно се оплакваше от липса на средства”, коментира пред Флагман.бг, човек запознат с кухнята на клуба.

Още от утре започва пълен счетоводен одит на „Нефтохимик”, за да се види какво е моментното състояние. Голяма част от задълженията към НАП и НОИ са покрити, има няколко висящи дела от бивши футболисти, но вече е изграден екшън план за действие и минимизиране на щетите.

Целите пред отбора са изключително сериозни – солидна селекция още тази зима и задължителна промоция в професионалния футбол. Новият технически директор Недялко Москов е в напреднали разговори с няколко изключително класни попълнения, които ще подсилят сериозно Нефтохимик до няколко дни.

В категории: На терена , Спорт