ГЕРБ Созопол: Ще работим заедно с Панайот Рейзи, оттегли се от ръководния пост, за да не пречи на партията

Панайот Рейзи е информирал премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че не иска да пречи на партията преди евроизборите
Тема в развитие
ГЕРБ Созопол: Ще работим заедно с Панайот Рейзи, оттегли се от ръководния пост, за да не пречи на партиятаСамо във Флагман.бг: Панайот Рейзи не е подал оставка като кмет, а само като член на ГЕРБОт ПП ГЕРБ обявиха: Панайот Рейзи подава оставка като кмет и член на партиятаСпецсъдът отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот РейзиПанайот Рейзи: Няма от какво да се притеснявам и отново ще се кандидатирам за кмет на Созопол
Прокуратурата иска отстраняване на кмета на Созопол Панайот РейзиКметът на Созопол Панайот Рейзи проговори за обвинението сиЛечков за обвиненията срещу Рейзи и Иванова: Политическа поръчка са, прокуратурата е бухалкаГЕРБ чакат резултатите от разследването срещу Рейзи, за да се произнесатРумяна Арнаудова: Наблюдаващите прокурори ще преценят да искат ли отстраняване на Рейзи като кметПрокуратурата обвини кмета на Созопол в присвояване на 2 млн.лева, наложена му е мярка "подписка"
виж още
скрий


Досегашният зам.-кмет Катя Стоянова се очаква да го наследи на всички постове

Панайот Рейзи не е напуснал партия ГЕРБ, а само се е оттеглил от ръководните постове, докато изчисти името си, съобщиха за Флагман.бг от структурата в Созопол.

Общинското ръководство на партията в морската община е подкрепило решението на досегашния си лидер, но е единно и по никакъв начин няма да се отцепва, а ще работи само в една посока – спечелването на евроизборите през май, подчертаха от ГЕРБ Созопол.

Панайот Рейзи също щял да помага, той не е разочарован, напротив – поел отговорност и отстъпил крачка назад, за да не пречи, допълниха от местната организация.

След оставката на Панайот Рейзи, който бе начело на ГЕРБ Созопол от четири години се появиха множество спекулации. Според една от тях организацията може да бъде поверена на бившия областен управител Константин Гребенаров, който е изключително близък до Бойко Борисов. Това обаче е малко вероятно да се случи, показа проверка на Флагман.бг.

Според неофициална информация за лидер на ГЕРБ в ще бъде предложена Катя Стоянова, която е настоящ зам.-кмет. Тя е сред основателите на гражданското движение в Созопол още преди 14 години и е най-естественият избор за нов лидер, разкриха пред Флагман.бг членове на ръководството на партията.

Катя Стоянова ще бъде предложена и за вр.и.д. кмет на Община Созопол. Ако на 16 април и на втора инстанция бъде потвърдено отстраняването на Панайот Рейзи, Общинският съвет ще се събере, за да избере вр.и.д.кмет, а Катя Стоянова изглежда фаворит за поста. Все пак ЗМСМА допуска за кмет да бъде назначен и някой от общинските съветници, но едва ли ще се стигне до подобен сценарий.


В категории: Созопол