Глобени къмпингари на плаж Корал си искат парите от Община Царево

Според адвоката на Сдружение „Да запазим Корал“ Дочо Бораджиев глобените на плажа са десетки и могат да си потърсят парите обратно


 Според адвокатът на Сдружение „Да запазим Корал“ глобените са десетки и могат да си потърсят парите обратно

Десетки дела може да бъдат заведени срещу Община Царево в съда, след като Върховният административен съд отмени наредбата, с която досега се санкционираха къмпингуващите на плаж Корал.

Морската община е единствената у нас, въвела регламент за този вид туризъм, но глоби не се плащат, каза водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Антон Хекимян.

Музикантът Васил Гюров е от първите глобени заради това, че преди две години къмпингува с караваната си на екоплаж Корал. Той все още не е платил санкцията си от 300 лева. И това лято обаче Гюров е решил да почива там, където е глобен.  
Не отивам на почивка, а за да попречим на плановете за застрояване на едно от последните незастроени места, каза музикантът в разговор с репортера Лора Стаматис. 

„Ако Община Царево разбира почивката като ходене по администрация с искане за разрешение за строеж на платки, назначаване на отговорник за палатков лагер, регистрация в полицията на пребиваващи в палатка, мога да кажа, че това е брутално вмешателство в частно правни взаимоотношения“, коментира адвокатът на Сдружение „Да запазим Корал“ Дочо Бораджиев.

Според него глобените са десетки и могат да си потърсят парите обратно. Те обаче трябва да заведат дела срещу общината. 

„Глобени са за минал период и няма как да им бъдат връщани парите. Това е безумие!“, каза пък председателят на Общинския съвет в Царево Даниел Скулиев.

Прокуратурата в Бургас уточнява, че е отменена цялата наредба за обществения ред на Царево, а не само частта за къмпингуване, защото не е подложена на обществено обсъждане. 
Има правила, които трябва да се спазват и то от всички общински съвети, каза Йовита Григорова от Апелативна прокуратура – Бургас.

На сайтът на общината вече е качен новия вариант на наредбата, който повтаря стария. След месец тя ще влезе в действие. 


В категории: Царево