Голямото празнично преселение: Трафикът в Бургас е натоварен, шофирайте внимателно!

На почти всеки светофар по големите булеварди са се образували тапи, водачите са изнервени


Контролът по пътищата ще бъде засилен до края на годината



Великото предпразнично преселение започна. Директно след работа бургазлии масово започнаха да се изнасят от града в очакване на Коледа. Някои трескаво пътуват към моловете в жк Изгрев и жк Славейков, други просто се прибират, трети са вече са тръгнали към родните си места извън града. Фактът обаче е следния – трафикът по големите булеварди е убийствен със сериозни колони на почти всеки светофар, а нервите на водачите са изпънати.

Междувременно белобрадият Старец в Лапландия вече стяга шейната и за разлика от много шофьори в Бургаско, вече е снабдил возилото си с всички необходими за придвижване в зимни условия устройства. Пътищата днес са в сравнително добро състояние, няма дъжд а до края на деня не се очакват и снеговалежи. Прогнозите за времето са за безснежна Коледа – нещо обичайно за географските ширини на Бургас.

Водачите в града обаче са сериозно изнервени и това си личи по шофирането им. Характерните за Бургас маневри от „не пускам никой да мине пред мен“ и „не давам предимство“ са особено валидни в днешния ден и по всяка вероятност ще стават все по-валидни до края на годината.

Контролът по пътищата предпразнично е засилен от служители на Пътна полиция, като проверки с дрегер или дръг тест ще бъдат по-чести от обикновеното.

Шофирайте Внимателно, идват празници!

#НеБъдиДжигит

В категории: Бургас