Гответе се, рокери! До лятото ще има уникален паркинг за мотори в Бургас

Ремонтите вече са започнали, има въведено временно ограничение от 30 км/ч., внимавайте


Той ще се намира между Гъбката и ул. „Пейо К.Яворов“ – в изоставената пешеходна зона между двете платна на бул. „Демокрация“

Паркингът за мотори в Бургас – идеята, която преди месец бе предложена от група общински съветници – вече се изгражда в града. Мястото е участъкът на бул. „Демокрация“ между Гъбката и ул. „Пейо К. Яворов“ – по средата между двете пътни платна.

Там от години е занемарено и както писахме в началото на април, новият паркинг, в който ще има 50 места за мотори, ще вдъхне нов живот на алеята – а защо да не зададе тон и за цялостното ремонтиране на пешеходната зона между двете платна в участъка между Гъбката и Чадъра.

Заради ремонтните дейности, които се очава да приключат още преди началото на летния сезон, е въведена временна организация на движението. Ограничението за скорост е 30 км/ч и спазването му е препоръчително, защото, както е добре известно, на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Пейо К. Яворов“ редовно има екип на Пътна полиция, които извършва проверки.

Изграждат първия за България мото паркинг в Бургас на бул."Демокрация"

Припомняме, че идеята за изграждането на първия мото паркинг в България получи зелена светлина още при разглеждането й на постоянните комисии към местния парламент миналия месец. В края на април пък тя бе единодушно одобрена на редовната сесия. 
С изграждането на паркинга ще се реши един от най-модерните проблеми на Бургас – липсата на място за спиране на мотори и двуколесни.

Наложително е такъв да им, защото интересът на  на бургазлии към моторите е факт, а това си проличава от броя на този тип транспортни средства, който рязко се е увеличил. Това е видно най-вече в летния сезон и неизменно води до все по-трудното намиране на места за паркиране от страна на мотори, мотопеди и велосипеди.


В категории: Бургас