Говорителят на ВиК Димитър Гюров: Водата в Бургас поскъпва заради новите пречиствателни станции

Цената на доставянето на питейна вода е 2 стотинки, каза говорителят на ВиК - Бургас Димитър Гюров

Разликата е в това, че пречистването ще струва малко по-скъпо, но нали всички се борим да има чиста природа все пак, каза той

Водата в Бургас поскъпва с 27 стотинки догодина. Кубикът ще струва 2,99 лева. Сериозният скок в цената от местното ВиК дружество обясняват с изграждането на над 10 пречиствателни станции.
„Цената на доставянето на питейна вода е 2 стотинки. Разликата е в това, че пречистването ще струва малко по-скъпо, но нали всички се борим да има чиста природа все пак“, каза пред камерата на бТВ говорителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.
Бургазлийката Златка Димитрова, чиято последна сметка за вода е около 75 лева, обаче сподели, че очаква заради увеличението догодина, да плаща по 100 лева за питейната
течност. „Това е направо безумно. Като платя и 150 лева за ток, разходите набъбват над 250 лева. Представям си как ще се изкарва месецът“, споделя жената.
Добрич остава сред градовете с най-скъпа вода. Там кубикът ще струва 3,35 лева.
„За тази цена трябва да тече минерална вода от чешмите ни. Качеството на течността, която излиза от водопровода, е отвратително. Тя е кафява“, споделя Десислава Първанова от Добрич.

В категории: Бургас