Хафъзов изоставил Лютви Местан заради "авторитарната" му политика

Масови оставки в ДОСТ, декларацията до Изпълнителния съвет на партията, подписана от 30 души, е с днешна дата


Ето още кои известни фигури напуснаха партия ДОСТ



Бившият депутат от Бургас Хюсеин Хафъзов изоставил партия ДОСТ заради "авторитарната" политика, водена от лидера Лютви Местан. Това стана ясно в разпространено днес до медиите писмо до Изпълнителния съвет на политическата формация. Документът е подписан от 30 членове на партията, сред които и айтоските общински съветници Салих Метраш и Рашид Куру.

Както Флагман.бг съобщи, на 2-ри декември на заседание на Националния съвет на партията участие не взели зам.-председателите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и членовете на ИС (Изпълнителния съвет) Мехмед Хаджи и Рашид Куру. Тогава от формацията на Местан официално обявиха, че снемат политическото си доверие от тях. 

Хюсеин Хафъзов и още знакови лица изоставиха Местан, сменен е областният координатор на ДОСТ в Бургас

До днес не бяха ясни причините за раздора в ДОСТ и за бунта срещу лидера Местан, предвид факта, че тримата бяха дясната му ръка. В 43-ото Народно събрание именно те бяха сред депутатите отцепници от ДПС, които последваха Лютви Местан.

От разпространеното писмо става ясно, че оставки от постовете си подават заместник-председатели, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на Изпълнителния съвет и Националния съвет на политическа партия ДОСТ. Те прекратяват и членството си в партията.

"Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси", се казва в текста.

В него членовете на ДОСТ благодарят и се извиняват на привържениците на партията. "Вашата силна и непоколебима воля доказа, че борбата е възможна и всяка саможертва в името на родината и добруването на гражданите й заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на идеали и принципи", пише в писмото.

То е подписано от Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, Мехмед Хаджи, Рашид Куру, Абдуррахим Нурсой, Бирджан Йозтюрк, Ерен Алиев, Исмаил Джинджи, Рашит Рашит, Исмаил Юмер, Фердун Халил, Ахмед Вранчев, Нури Метин, Нури Рамадан, Шабан Вурал, Семиха Ахмед, Якуб Сербест, Назифе Ахмедова, Нурай Зърън, Шабан Молла, Мехмед Газинов, Наазим Мусанков, Нурвед Ел Хюсейн, Дафин Алипиев, Хайри Ахмединов, Салих Метраш, Исуф Хатип, Бейзат Мехмед, Нирал Садък.

В категории: Политика