Идва Коледа, а много семейства ще посрещнат празника в недоимък. Вижте как да им помогнете

Благодарение на хиляди добри хора се подсигурява спокойни коледни празници за бургаски семейства в нужда


В магазин „Метро” в Бургас този уикенд ще се проведе кампанията „Купи и Дари”


Една от най-социалните коледни кампании „Купи и дари” ще се проведе този уикенд в Бургас. Организатори са Ротаракт „Бургас-Приморие”, с подкрепата на Интеракт „Бургас-Приморие”, Ротаракт „Бургас-Пиргос” и Интеракт „Бургас-Пиргос”.

Инициативата се провежда за 10-ата поредна година, а целта й е да се осигури подкрепа на бургаските семейства в нужда.

„Има много наши съграждани, които няма да се усмихнат на празниците, защото живеят в недоимък. Нека всички добри бургазлии, които имат възможност да помогнат, за да осигурим спокойно прекарване на коледните празници”, призоваха организаторите.

Нуждаещите семейства са подбрани с партньорството на Българския червен кръст в Бургас.

Този уикенд,  15 и 16-ти декември, от 10 до 18 часа в магазин „Метро” в Бургас ще може да се срещнете с доброволците в кампанията,

които ще ви посрещнат на следкасовата зона със специално брандирани колички. В тях ще се събират покупките за нуждаещи се семейства. Нека всеки се включи според възможностите си – всяка помощ е полезна.

Сред препоръчителните хранителни продукти са консервирани храни, макаронени изделия, сушени плодове и ядки, лакомства за децата и всички други дълготрайни продукти.

„Купи и Дари се провежда в цялата страна и всяка година успява да помогне на все повече и повече хора. Но това се случва благодарение на хилядите добри хора”, отбелязаха организаторите.

ПОВЕЧЕ ЗА СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК